phone Bel: 0555225302
 
Bezoek ook onze wand & vloertegels

Witte uitslag bij produkten wordt veroorzaakt door de chemische reactie van cement en water, dit is een natuurlijk proces. Hierdoor wordt vrije kalk gevormd welke zich op het oppervlak afzet. Technisch is dit niet vermijdbaar. Dit kan gebeuren door het aanmaakwater bij de productie of later door regenwater. De kalkafzetting gaat daarna een reactie aan met de kooldioxide uit de lucht waardoor een onoplosbaar calciumcarbonaat ontstaat. Een probleem dat onvermijdelijk is bij produkten. Daar door contact met de lucht steeds meer kooldioxide wordt toegevoegd, wordt het calciumcarbonaat langzaam omgezet tot calciumhydrogeencarbonaat dat wel in water oplosbaar is. Dat wil zeggen dat te zijner tijd de witte uitslag verdwijnt. Hoe lang dit echter gaat duren valt moeilijk te zeggen. Dat hangt af van de atmosferische omstandigheden en het gebruik van de bestratingsmaterialenUitbloei is geen reden tot reclamatie!

Een tweede mogelijkheid is het reinigen van de bestrating met in de handel verkrijgbare producten om kalkuitslag te verwijderen (informatie over onderhoudsproducten bij de verkoop: Vosimox, Lithofin MURO). Volg hierbij de aanwijzingen op de gebruiksaanwijzing.     
Opgelet! Door gebruik te maken van chemische reinigingsmiddelen kan de textuur en kleur lichtjes wijzigen. Het is raadzaam om dit eerst op een kleine oppervlakte uit te proberen. Vergeet niet om gepaste veiligheidskleding te dragen (handschoenen, bril).