Hoe het begon

Onze opa had een cakefabriek, ‘De Groot Cakes’ in Apeldoorn, waar onze vader Hans werkte. Twee dagen per week was hij bakker en drie dagen chauffeur waarbij hij de cakes door het hele land bezorgde.
Hans Wassink is 21 jaar lang cakebakker en chauffeur geweest. Min of meer was het toevallig hoe hij in de bestratingsmaterialenhandel is gerold. Het begon met het bouwen van een vogelhuisje van gebakken klinkers. Op een dag, begin jaren tachtig, kwam hij een handelaar in putklinkers (extra hard gebakken klinkers) tegen. Die waren in die tijd weinig te koop in Apeldoorn wat zijn interesse wekte en al snel tot wat handel leidde.

Hij had redelijk veel klinker over en deze heeft hij via een advertentie in de krant te koop aangeboden. Hij kreeg daar veel reacties van en zo begon het balletje te rollen. De tuin werd al snel te klein, vandaar dat Hans een veldje huurde aan de Hogekampweg en begin jaren negentig verhuisde naar een veel groter terrein aan de Vlijtseweg, naast de voormalige Zwitsal fabriek.
  


1992 

Tot 1992 heeft Hans zijn baan en de handel in bestrating gecombineerd, toen volledig zelfstandig doorgegaan. We hebben geprofiteerd van de tuinhype die de afgelopen jaren gewoed heeft en onze filosofie ‘Zien is kopen! Een goede presentatie is belangrijk’ Dat was het motto.

   

  
Gert Wassink kwam begin jaren negentig in de zaak en ging samen met zijn vader bestratingen vanaf de Vlijtseweg verkopen. Herman Wassink kwam er in 2008 bij en begon met binnenvloeren.
 

Door de jaren heen zijn wij op de dag van vandaag nog steeds ''Specialist in oud gebakken klinkers''  

   

Nieuwbouw 

In 2011 werd het nieuwe, spraakmakende pand aan de Stadhoudersmolenweg betrokken, waarvan onze vader (Hans Wassink) de bouw zelf coördineerde. Groot, overzichtelijk, praktisch en met aantrekkelijke product presentaties om rond te kijken en je keuze te maken. Of je nu particulier, verwerker, hovenier of architect bent.  

Opening Stadhoudersmolen Wassink Apeldoorn Uniek totaalconcept  Wassink Bestratingen, Binnenvloeren & Tuinmeubelen.

Naast Gert en Herman ging ook zus Marieke starten met haar bedrijf met Tuinmeubelen, hierdoor biedt Wassink het Unieke totaalconcept.    

   

Helaas in de tuinmeubelbranche kon Wassink Tuinmeubelen niet meer bestaan en besloten in 2015 hun deuren te sluiten.   

  

2019 

Uitbreiding locatie Stadhoudersmolen

  

2020

Herman Wassink ging stoppen met de afdeling binnenvloeren, Gert Wassink nam dit van zijn broer over. Waardoor dit totaalconcept bleef bestaan.

    

2022

Als familiebedrijf zijn wij in 30 jaar uitgegroeid tot een begrip op het gebied van bestratingsmaterialen. Zowel voor particulieren als voor hoveniers, straatmakers, GWW, groothandel, en gemeenten bieden wij op onze opslag van ruim 24.000 m² een ruim assortiment aan bestrating, natuursteen, keramiek en tuindecoratie. Wassink Bestratingen is naast een grote leverancier van alle producten op het gebied van bestrating en natuursteen ook een voorstander van innovatie van deze producten. We willen altijd de beste en nieuwste producten leveren. Het brede leveringsprogramma wordt steeds weer aangevuld met nieuwe mogelijkheden en uitvoeringen.

In onze modeltuinen en op onze showborden kunt u uitgebreid en op uw gemak rondkijken om ideeën op te doen en mogelijkheden te ontdekken. Wij maken het mogelijk om ‘dode’ materialen op een levendige en functionele manier in uw tuin te verwerken. Wanneer u uw keuze gemaakt heeft, zijn veel van onze producten direct uit voorraad leverbaar.

Met onze materialen creëert u de basis en inspiratie om uw plannen vorm te geven. Met het uiteindelijke resultaat: een tuin waarin u van alle goede momenten van het buitenleven geniet.